Korisnički servis: Registrujte se
047.jpg

15. 02. 2017.

NELT doo dobitnik srebrne plakete BIHAMK-a

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) dodelio je Neltu srebrnu plaketu za izuzetne rezultate u ostvarivanju i afirmaciji programskih ciljeva i zadataka BIHAMK-a.  Priznanje je uručeno Adilu Sinanoviću, menadžeru nabavke i održavanja Nelt BiH, na Svečanoj Skupštini Dana BIHAMK-a, održanoj 7. februara u Sarajevu.
 
U prisustvu članova Skupštine i brojnih zvanica, dodjeljeno je 11 kolektivnih i 13 individualnih priznanja, zlatnih i srebrenih plaketa i znački, te priznanja “Najuspješnija škola” i “Najuspješniji nastavnik”.
 
Na osnovu rezultata ostvarenih u prošlogodišnjem ciklusu saobraćajno-obrazovnih takmičenja, najuspješnijom školom proglašena je Druga osnovna škola Bugojno kojoj pored priznanja pripada i materijalna nagrada – biciklo i biciklistička kaciga za rad saobraćajne sekcije. Za najuspješnijeg nastavnika proglašen je Midhat Pipić, nastavnik u istoj školi, kojem je pored priznanja uručena i novčana nagrada.
 
U skladu sa tradicijom pružanja pomoći osnovnim školama u savladavanju vožnje bicikla i snalaženju u saobraćaju, ove godine, zajedno sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obezbjeđena je donacija tri poligona za ispit spretnosti u vožnji biciklom osnovnim školama koje je predložilo ministarstvo, a to su: JU „Peta osnovna škola“ Ilidža, JU „6.mart“ Hadžići i JU „Hašim Spahić“ Ilijaš. Donaciju je predstavnicima škola uručila pomoćnica ministra za obrazovanje, nauku i mlade KS, Azra Ivazović.

Galerija