Korisnički servis: Registrujte se
1024z260_4_Sajt_baner_1024x260_2.png

29. 09. 2017.

Safety day u RDC Laktaši

U RDC Laktaši je 29. septembra održan Safety day, tradicionalna manifestacija koja svjedoči o tome da je u našoj kompaniji sigurnost zaposlenih na prvom mjestu. Zaposleni su imali priliku da se upoznaju sa postupkom evakuacije u slučaju opasnosti i sigurnosnim rizicima koje nosi premještanje ljudi iz ugroženog prostora na bezbjedno mjesto, i što je važnije, kako na njih odgovoriti.

Safety day se sprovodi radi razvijanja proaktivnog načina razmišljanja i sticanja znanja o tome kako najbolje zaštititi zaposlene u vanrednim situacijama. Pored postupka evakuacije, zaposlenima je obezbjeđena praktična vježba gašenja početnog požara.

Sticanjem novih znanja zaposleni, sa jedne strane, skraćuju vrijeme rekacije na pojave ugrožavanja i smanjuju mogućnost izazivanja panike i sa druge strane, redukuje se nivo potencijalnih opasnosti po sigurnost i zdravlje ljudi.

Podršku manifestaciji je pružilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Laktaši koje je učestvovalo sa 8 članova i 2 vozila, prezentujući vežbu gašenja požara hemijskom penom. Takođe, Republička uprava civilne zaštite i ove godine je prisustvovala manifestaciji Safety day u Sarajevu. Nelt D.o.o je tim povodom predstavnicima RUCZ RS uručio zahvalnicu za kontinuiranu saradnju.