Korisnički servis: Registrujte se
1024z260_4_Sajt_baner_1024x260_2.png

01. 06. 2018.

Saradnja Nelta u BIH sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu

Nelt u Bosni i Hecegovini je, 31. maja 2018. zvanično potpisao novi sporazum o saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu. Ugovor, svečano potpisan u prostorijama fakulteta predstavlja nastavak uspješne saradnje koja je započeta u decembru 2014. pod pokroviteljstvom CEO (Career and Entrepreneurship Opportunities) i kroz realizaciju praktične nastave za studente u proteklom periodu.

Istog dana je održan i “Dan Nelta na Ekonomskom fakultetu“ u okviru kog je studentima, profesorima i saradnicima predstavljen rad kompanije Nelt.

Dejan Milunović, izvršni direktor kompanije Nelt d.o.o. BiH, istakao je da kompanija već pet godina sarađuje sa fakultetima iz cijelog regiona.

“Saradnju održavamo sa 11 fakulteta u regionu, jer želimo biti dio edukativnog procesa. Nastavak ove saradnje omogući će nam da u narednom periodu privučemo mlade ljude koji sebe vide kao dio Nelt grupe“, rekao je Milunović.

Naglašavajući da je prilikom posjete kompaniji Nelt primjetio dosta bivših studenata Ekonomskog fakulteta za koje je dobio velike pohvale, dekan prof. dr. Kemal Kozarić, naveo je da ova saradnja otvara mnoge mogućnosti kao sto su studentske prakse, istraživanja i slično.

“Jedan od naših glavnih ciljeva je saradnja sa realnim sektorom. Naši najbolji studenti pronalaze posao već u završnoj godini studija što je dokaz da možemo odgovoriti na sve izazove koje tržište postavlja pred naš fakultet“ izjavio je Kozarić.

Potpisivanjem novog Sporazuma o saradnji, direktor kompanije Nelt d.o.o BiH i dalje će biti dio Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uz brojne priznate menadžere na čelu najvećih bosansko-hercegovačkih kompanija.

 

Galerija